کاهش سن اعتیاد و گرایش جوانان به مصرف دخانیات و مواد مخدر معضلات اجتماعی زیادی بدنبال دارد.
سرپرست امور بانوان استانداری ایلام در این خصوص گفت: کاهش سن اعتیاد و گرایش جوانان و زنان به دخانیات و مواد مخدر علاوه بر خطر بسیار جدی برای خانواده ها، معضلات اجتماعی زیادی را در پی خواهد داشت. مریم شادی وند در این رابطه، به نقش خانواده در پیشگیری اولیه از اعتیاد اشاره کرد و گفت: آسیب جدی کنونی، ناآگاهی خانواده ها و اعتماد زیاد به فرزندان خود در این امر است، در واقع اعتماد به نفس زیاد، کلید ورود به این آسیب است. وی افسردگی را زمینه ساز بسیاری از آسیب ها بیان کرد و یادآور شد: آگاهی و تسلط خانواده ها بر رفتار نوجوانان و جوانان و بررسی مداوم گروه های دوستانه و اوقات فراغت آنان می تواند نقش مهمی در پیشگیری از اعتیاد و گرایش فرزندان به مصرف مواد دخانی داشته باشد.
۶٫۳ درصد جمعیت ایلام سیگاری هستند. دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان ایلام در این راستا اعلام نمود: براساس یافته های تحقیقی، حدود ۶٫۳ درصد از جمعیت فعال این استان سیگار و ۵٫۶ درصد نیز قلیان مصرف میکنند. فهد کمالوندی با بیان اینکه مصرف سیگار و قلیان دروازه ورود به مصرف مواد مخدر است، گفت: سالانه سه هزار نفر در کشور بر اثر سوء مصرف مواد مخدر و به عبارتی روزانه ۹ نفر جان خود را از دست می دهند. وی تصریح کرد: ماهیت مواد مخدر در دنیا بخاطر سود سرشار و کلان با گردش مالی ۱۶۰۰ میلیارد دلار معادل ۱۰۰ هزار میلیارد ریال باعث پویایی و حیات این پدیده شوم شده است و هزینه های جانی و مالی بسیاری را برای افراد بدنبال دارد.
۴۷ درصد مردان ایلامی در معرض دود دست دوم سیگار هستند. کارشناس مسئول بیماری های غیرواگیر مرکز بهداشت استان ایلام در این مورد گفت: بر اساس پیمایش بررسی عوامل خطر غیرواگیر ۴۷ درصد از مردان و ۳۰ درصد زنان ایلامی در معرض دود دست دوم سیگار قرار دارند. دکتر اسد احسان زاده اظهار داشت: براساس یافتههای تحقیقی، حدود ۶٫۳ درصد از جمعیت فعال این استان سیگار و ۵٫۶ درصد نیز قلیان مصرف می کنند. وی افزود: سیگاری به فردی اطلاق می شود که در طول عمرش ۱۰۰ نخ سیگار مصرف کرده است و در حال حاضر به هر شیوه ای استعمال دخانیات را ادامه می دهد.
به گفته وی دود دست دوم به دودی اطلاق می شود که سیگار را فرد میکشد ولی دود آن را اطرافیان هم استنشاق میکنند.
دکتر احسان زاده با بیان اینکه استان ایلام جزء استان هایی است که کمتر سیگار مصرف میکند، یادآور شد: ۳۰ درصد مردان و ۲ درصد زنان در استان ایلام سابقه مصرف دخانیات دارند و همچنین ۲۰ درصد مردان و یک درصد زنان ایلامی هر روز سیگار میکشند. وی ادامه داد: سال ۸۵ تعداد زنان سیگاری در ایلام به یک درصد هم نمیرسید اما اکنون این آمار رو به افزایش است. دکتر احسان زاده گفت: مصرف دخانیات بین جوانان نیز در حال افزایش است که یک عامل خطر برای ایجاد بیماریهای قلبی، عروقی میباشد.
وی به مضرات مصرف قلیان اشاره کرد و افزود: دود منتشره از قلیان حاوی مقادیر بیشماری مواد سمی است که از عوامل اصلی بروز سرطان ریه، بیماریهای قلبی-عروقی و سایر بیماریهای شناخته شدهاند. احسان زاده تاکید کرد: مصرفکنندگان قلیان در هر بار مصرف دود بیشتری را در مقایسه با کشیدن یک نخ سیگار دریافت میکنند و از نظر مواجهه و استنشاق دود هر فرد مصرفکننده قلیان در هر وعده معادل ۱۰۰ تا ۲۰۰ نخ سیگار دود حاوی مواد شیمایی سرطانزا دریافت میکند. وی تاکید داشت: ورزش و تحرک بدنی باعث کاهش فشار و تنش ناشی از ترک دخانیات میشود و آرامش عضلانی بههمراه دارد و پس از ۶ ماه ترک، میزان ناراحتیهای مختلف جسمی و روانی در افراد سیگاری به نصف کاهش مییابد.
- کد خبر 10638
- اخبار , استان ها , زنان و دخانیات
- 354 بازدید
- بدون نظر
- پرینت